Посадові особи приватного підприємства намагалися заволодіти 37 млн ​​грн. ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України». Про це повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Як наголошується в повідомленні, управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту ГПУ проведено перевірку дотримання та застосування законів при проведенні процедур закупівель за державні кошти в ДК «Укртрансгаз».

Під час перевірки з'ясувалося, що у листопаді 2011 року посадові особи одного з суб'єктів господарської діяльності, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою заволодіння грошовими коштами ДК «Укртрансгаз», які були перераховані як передоплата, склали документи, до яких внесли завідомо неправдиві відомості про придбання обладнання та виконання його монтажу, а також виконання інших робіт на загальну суму понад 37 млн ​​грн. Про це повідомив начальник управління Артем Єременко.

«Насправді, вказані в актах роботи не виконувалися, а устаткування не поставлялося. Надалі частина з цих коштів у сумі понад 18 млн грн. була перерахована на рахунки інших суб'єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності. Цими діями ДК «Укртрансгаз» було завдано збитків на вказану суму», - повідомив Єременко.

За результатами перевірки Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136