Політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко констатує, що влітку від трійки опозиційних сил в акції «Вставай, Україно!» може відколотися лідер «УДАРу» Віталій Кличко.

«Чи побачимо ми продовження акції влітку - важко сказати, все залежить від того, які будуть ставитися пріоритети. Якщо метою виберуть вплив на електоральну свідомість, то з точки зору ефективності, вона не потрібна. Якщо є бажання відмити гроші або довести свої організаторські здібності, наприклад, привезти скількись людей, створити імітацію підтримки, то можна. Коли у Хмельницькому вийшли на вулиці 2 тисячі людей, з яких більша частина була привезена, то і відповідно ефект мінімальний. Літо - не найкращий час для протестних акцій», - сказав політолог.

При цьому він допустив, що розбіжності Кличка і лідера «Свободи» Олега Тягнибока з приводу можливості продовження акції в літній період можуть внести сум'яття в ряди опозиції.

«Кличко може відколотися від цієї трійки. Можливо, без нього проведуть декілька акцій, які вже, до речі, перетворилися не на протести, а більше на фарс. В принципі, потрібно не забувати, що кожен з лідерів опозиції живе президентською кампанією 2015 року. Тобто, трійка умовна», - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, що раніше Тягнибок заявив, що акція опозиції триватиме до тих пір, поки їм не вдасться реалізувати всі завдання.

У той же час Кличко засумнівався в доцільності проведення акцій влітку, оскільки, на його думку, в період відпусток акція малоефективна. Лідер «УДАРу» був відсутній на останньому мітингу опозиції в Хмельницькому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216