Сьогодні Кабінет Міністрів розгляне пропозиції щодо удосконалення державного регулювання цін на ліки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Вчора на засіданні Комітету економічних реформ було розглянуто хід перетворень в медичній галузі. Сьогодні уряд розгляне пропозиції Міністерства охорони здоров'я щодо вдосконалення пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Досвід тут напрацьований позитивний: ліки для наших людей подешевшали на 12%, треба йти далі», - сказав Азаров.

За його словами, також сьогодні буде розглянуто перелік державних стандартів освіти. Крім того, на порядку денному Кабміну - обговорення підсумків опалювального сезону.

«Без затримки ми повинні не тільки проаналізувати його підсумки, а й затвердити план заходів з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період. Це принципове питання, і підготовка повинна розгортатися негайно, тому уряд сьогодні розгляне такий план заходів. Буде також обговорено проект Державної цільової прогарами розвитку метрополітенів до 2020 року. Крім того, будуть внесені зміни в порядок часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів, що спростить отримання такої допомоги», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров'я розширити програму державного регулювання цін на ліки для лікування онкологічних захворювань, туберкульозу та СНІДу.

В Україні від 1 серпня 2012 року почався перший етап пілотного проекту з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, під час якого суб'єкти господарської діяльності знизили ціни на генеричні лікарські засоби, зареєстровані в Україні.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248