Іноземні інвестиції в Україну в I кварталі 2013 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилися на 76%. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Згідно з повідомленням Державної служби статистики, у першому кварталі поточного року іноземні інвестори вклали в економіку України близько 1,6 мільярда доларів. Це на 76% більше, ніж у першому кварталі минулого року. Але при цьому загальна сума інвестицій на 1 квітня 2013 р. склала близько 56 мільярдів доларів, або 1227 доларів на душу населення. Це, очевидно, мало для такої великої країни, як наша. І цього явно недостатньо для масштабної модернізації нашої економіки», - сказав Азаров.

Також він зажадав від Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства закордонних справ активізувати системну роботу з маркетингу України на світових фінансових ринках.

«Адже в Європі небагато країн, які три роки поспіль у винятково складних умовах демонструють невелике, але стабільне зростання і розвиток внутрішнього ринку. Зростання обороту роздрібної торгівлі на 50% за три роки немає практично ні в кого. А у нас є - це факт. Таким чином, факти показують, що економічна політика, яку здійснює уряд, послідовна і правильна, і це має бути відображено в усіх рейтингах України», - підсумував Азаров.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218