Вітчизняні аграрії приступили до збору врожаю. Ранні зернові та зернобобові почали першими збирати хлібороби Одеської областей і Криму, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Сільгоспвиробники області зберуть ранні культури та ріпак з площі 1090 тис. га. Що стосується валового збору зерна, то планується отримати не менше 3,5 мільйона тонн зерна. А в Криму підлягає збиранню 422 тисяч га ранніх зернових культур.

Глава відомства повідомив, що аграрії зберуть ранні зернові та зернобобові культури і ріпак з площі 1090 тис. га. У тому числі пшеницю зберуть з 491,4 тисячі га, ячмінь - 438,8 тисячі га, горох - 42 тисяч га, овес - 8,7 тисячі га, жито - 1,5 тисячі, ріпак - 103 тисяч га. Урожай вийдуть збирати 3633 комбайни з області та близько 1000 з інших регіонів.

Раніше Мінагрополітики повідомляло, що цього року аграрії приступили до збирання раніше, ніж у 2012-му. У сільгоспвиробників є 12-14 днів, щоб зібрати ранні зернові та зернобобові культури. А щоб дотримати необхідні терміни, поки аграрії усіх областей мають достатню кількість ресурсів, зокрема техніки.

Також протягом жнив працюватиме Штаб з питань координації проведення комплексу збиральних робіт. Він діятиме постійно, щоб якомога оперативніше реагувати на ситуацію на полі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393