Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Костянтину Грищенку та міністру освіти і науки Дмитру Табачнику перевірити всі школи і дитсадки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«У закладах середньої та початкової освіти закінчився навчальний рік. Настав час на повну силу розгорнути потоковий та капітальний ремонт навчальних закладів. Доручаю Міністерству освіти провести поглиблену перевірку стану закладів», - сказав Азаров.

За його словами, до початку нового навчального року в Україні не повинно залишитися жодної проблемної або аварійної школи.

«Я вимагаю вкрай відповідально виконати це завдання. Коли в школі валиться стіна, замикає проводка, протікає водопровід і немає тепла - це не розруха технічних споруд, це розруха в головах відповідних керівників. Тому особисто віце-прем'єру Грищенку та міністру освіти Табачнику доручаю організувати постійний загальнодержавний моніторинг ходу ремонту та реконструкції навчальних закладів. Потрібно зробити все можливе, щоб ремонт скрізь був зроблений якісно і вчасно. Не треба думати, що літо тільки почалося і часу нібито достатньо», - зазначив прем'єр.

За його словами, цього року доведеться вирішити багато проблем, вирішення яких відкладалося в довгий ящик.

«Це і центральне водопостачання шкіл, обладнання санвузлів у приміщеннях, модернізація у шкільних їдальнях, щоб кожна без винятку відповідала сучасним санітарно-гігієнічним нормам», - заявив Азаров.

Також прем'єр нагадав, що торік в школи пішли 431 тис. першокласників, а цього року їх буде ще більше.

«Нові стандарти навчання з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов ставлять підвищені вимоги до технічного забезпечення, забезпечення підручниками і шкільними матеріалами, кадрового забезпечення. Школи повинні отримати це вчасно і в повному обсязі. Наприкінці серпня Кабмін традиційно заслухає звіт про готовність до навчального року і дасть оцінку тому, як виконано це надважливе соціальне завдання», - зазначив він.


Як раніше повідомляв ForUm, у Києві в 2013 році буде проведена термосанація 112 навчальних закладів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197