Кабінет Міністрів ініціював проведення в Києві 13-14 червня 2013 р. міжнародної бізнес-конференції «Україна і партнери», яка повинна стати регулярною. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході засідання уряду.

«Це перша за роки незалежності масштабна ділова конференція, на якій ми хочемо розповісти нашим партнерам, як вигідно вкласти гроші в Україну. Участь у конференції заявили півтори тисячі компаній, більше трьох тисяч бізнесменів з 62 країн світу», - сказав Азаров.

За його словами, свою участь підтвердили прем'єр-міністр Республіки Литва Альгірдас Буткявічюс, прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович, європейські політики Пет Кокс, Лешек Бальцерович та ін.

Планується участь у Конференції члена Колегії Євразійської економічної комісії Тетяни Валовиї і комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Оттінгера. У секторальних дискусіях візьмуть участь члени українського Кабінету Міністрів, керівники провідних іноземних компаній, що працюють в Україні, транснаціональних корпорацій, лідери українського ринку і визнані експерти.

«Під час Конференції очікується укладення довгострокових угод про співробітництво в агровиробництві, машинобудуванні, сталого природокористування та збереження біоресурсів, розвитку індустрії програмного забезпечення і т.д. Ми припускаємо, що Конференція «Україна і партнери» стане щорічною платформою визначення найбільш успішних для інвестування секторів економіки і своєрідним практикумом вдосконалення умов ведення бізнесу в Україні. Тобто, ми створюємо для інвесторів новий, постійний, системний діалог. Думаю, акцентом першої конференції буде співпраця в IT-галузі та агропромисловій сфері», - вважає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214