Працівники Польської прикордонної служби за порушення правил перебування в Польщі днями затримали сімох громадян України.

Як повідомили в прес-службі Польської прикордонної служби, українці були затримані під час контролю автодоріг на південному заході Польщі.

«П'ятеро з них використовували видані візи не за цільовим призначенням, а двоє не мали віз», - йдеться в повідомленні. Всі українці отримали рішення, відповідно до яких вони зобов'язані добровільно покинути польську територію, повідомляє «УНІАН».

У першому кварталі цього року польські прикордонники за порушення правил перебування в Польщі затримали понад 300 українців, що на 20% менше, ніж за перші три місяці минулого року.

Громадяни України традиційно отримують найбільше польських віз серед усіх іноземців і найчастіше затримуються за порушення правил перебування.

У той же час, з урахуванням кількості віз, які отримують українці, зафіксовані порушення є мізерною частиною: торік Польща видала громадянам України більше 640 тисяч віз, а в першому кварталі цього року - 116 тисяч.

У 2012 році Прикордонна служба Польщі за порушення і спроби порушення правил перебування в країні затримала майже 1,4 тис. українців, що на 200 чол. більше, ніж у 2011 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192