Турецький рух «Платформа солідарності Таксим» висунув офіційні вимоги опозиції до влади. Список оприлюднений у відкритому листі, автором якого є представник турецьких активістів і власник видавничого дому Can Кан Оз.

«Ми хочемо, щоб парк залишився парком», - так звучить перша вимога учасників протесту. «Ми хочемо, щоб заарештованих активістів відпустили. Ми хочемо, щоб поліцейська агресія була зупинена і покарана», - йдеться в листі, повідомляє «Газета.Ru» з посиланням на The Guardian.

«Ми хочемо, щоб наше право на демонстрації і протести в громадських місцях шанувалося так, як воно поважається в конституції. Отже, заборони на реалізацію цих прав повинні бути скасовані», - свідчить ще одна вимога турецьких опозиціонерів.

«Ми хочемо, щоб (прем'єр-міністр Туреччини Тайіп - Ред.) Ердоган припинив нагнітати напруженість, а, отже, ми хочемо миру», - сказали активісти.

Як повідомляв ForUm, протести в Стамбулі спалахнули 31 травня після жорсткого придушення поліцією мирної екологічної акції. Згодом опозиційні виступи пройшли в столиці Туреччини Анкарі та інших містах країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185