Народний депутат України від Партії регіонів Сергій Горохов повідомив, що зараз готує законопроект щодо заборони використання в назвах політичних об'єднань слова «свобода». Про це повідомляє Луганська обласна організація ПР.

Як додав він, ініціативи представників ВО «Свобода», зокрема, законопроект щодо вилучення терміну «Велика Вітчизняна війна», дискредитують в Україні слово «свобода».

«Неприємно усвідомлювати, що подібні ініціативи Фаріон та Михальчишина дискредитують в нашій країні саме слово «свобода». У сучасній Україні, на жаль, асоціативний ряд терміна «свобода» складається з визначень: «політична профанація», «агресивний націоналізм», «приниження ветеранів», «українські фашисти». Це не повинно стати національним стереотипом, похитнувши моральні підвалини суспільства», - заявив Горохов.

На думку політика, заборона терміну «Велика Вітчизняна війна» - це не просто спроба вилучити з лексикону окрему словесну формулу, це фактично заява про заперечення історичного минулого нашого народу.

Як повідомляв ForUm, переважна більшість киян не підтримує ініціативу Всеукраїнського об'єднання «Свобода» вилучити з нормативно-правових документів та навчальної літератури термін «Велика Вітчизняна війна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320