Ємен став сотою країною, яка визнала незалежність Косова. Про це у своєму твіттері увечері 11 червня повідомив голова МЗС Косово Енвер Ходжай (Enver Hoxhaj). «Я говорив з головою МЗС Ємену Абу Бакром аль-Курбі, який підтвердив офіційне визнання Республіки Косово», - написав Ходжай, повідомляє «Lenta.ru».

Косово в односторонньому порядку проголосило незалежність від Сербії у лютому 2008 року. Міжнародний суд ООН у Гаазі в липні 2010 року виніс висновок, який не має обов'язкової сили, в якому сказано, що декларація про незалежність Косово не суперечить нормам міжнародного права.

Раніше МЗС Сербії неодноразово заявляло, що Косово перебільшує число країн, які визнали його незалежність. Так, нагадує РІА «Новости», за даними Сербії, не відповідають дійсності заяви влади Косово про визнання незалежності з боку Оману, Гвінеї-Бісау й Уганди.

Сербія категорично відмовляється визнати Косово, на території якого проживає кілька десятків тисяч сербів, самостійною державою. У квітні 2013 року лідери Сербії і Косово після тривалих переговорів підписали договір про нормалізацію відносин, що змусив світові ЗМІ говорити про початок нової ери в їхніх відносинах. Проте вже до кінця травня сторони встигли обмінятися взаємними звинуваченнями у небажанні втілювати договір у життя.

Нагадаємо, президент Косова Атіфете Яхьяга заявив, що Косово має чітку мету - вступити до Євросоюзу і НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183