Голова Верховної Ради України Володимир Рибак переконаний, що справжня причина блокування парламенту в одному - вже почалася президентська кампанія, і лідери опозиційних фракцій починають боротьбу між собою. Про це він заявив у коментарі телеканалу «Інтер», повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Я не збираюся проводити позачергове засідання парламенту на цьому тижні, а робитиму все для того, щоб завдяки компромісу працював весь склад парламенту», - сказав спікер.

За його словами, навіть якщо наступного тижня опозиція заблокує трибуну - парламент все одно працюватиме. «А представники опозиції нехай розкажуть своїм виборцям, чому вони блокують парламент і не виконують свої передвиборчі програми», - підкреслив Рибак.

«Справжня причина блокування парламенту в одному - вже почалася президентська кампанія. І сьогодні лідери опозиційних фракцій починають боротьбу між собою. А моє завдання - все-таки знайти компроміс у дуже непростому парламенті України, тому що за всю історію незалежності такого парламенту ще не було. І, звичайно, моє завдання - зробити все можливе, щоб депутати почули один одного, але найголовніше, щоб вони почули своїх виборців і виконували свої передвиборні обіцянки», - заявив він.

Відповідаючи на запитання, чи є сьогодні якісь передумови для того, щоб Президент розпустив парламент, голова Верховної Ради сказав: «На сьогодні підстав для розпуску парламенту немає. І Президент таке питання не розглядає. Глава держави виступає за те, щоб депутати чули один одного, виконували зобов'язання перед своїми виборцями, і приймали закони, необхідні для розвитку держави. У першу чергу мова йде про закони соціальної та економічної сфер».

Як повідомляв ForUm, наприкінці минулого пленарного тижня представники опозиційних фракцій блокували роботу парламенту.

На цьому тижні позачергове засідання Верховної Ради не відбудеться, заявив перший заступник глави парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Президент України Віктор Янукович виступає за проведення позачергової сесії Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199