Більшість не планує проводити на цьому тижні позачергове засідання парламенту. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, журналістам у кулуарах Адміністрації Президента заявив представник Глави держави у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

«Ми не плануємо проводити позачергове засідання на цьому тижні, хоча була ініціатива і підписи були зібрані», - сказав він.

Мірошниченко також нагадав, що Президент готовий зустрітися з представниками депутатських фракцій. «Але, на жаль, ми бачимо практично відмови, оскільки є додаткові умови, які виставляються представниками опозиції, що для нас дійсно сумно. Але разом з тим на цьому тижні зберігається можливість такої зустрічі (з Президентом. - Ред.)», - зазначив він.

У той же час нардеп повідомив, що якщо парламент буде заблокований і наступного тижня, Партія регіонів може прийняти рішення про проведення так званого виїзного засідання без представників опозиції. «Таке засідання може бути під час пленарного тижня, якщо не буде можливості працювати в залі. Це можливо, але небажано. Ми очікуємо, що все-таки будемо працювати в одному залі з опозицією», - підкреслив він.

Крім того, відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента ForUm'у, чи доведеться парламенту проводити позачергову сесію через неприйняття низки важливих законів в останні два тижні роботи ВР перед канікулами, Мірошниченко сказав, що вірить у перемогу здорового глузду. «Вірю, що ми разом з опозицією будемо працювати і закони будуть прийняті, і реформи будуть продовжені», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович виступає за проведення позачергової сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, 6 червня парламентарії від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради України і зажадали, щоб Президент Віктор Янукович особисто прийшов до парламенту і виступив зі щорічним посланням.

7 червня блокування ВР продовжилося.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів ініціює проведення позачергового пленарного засідання парламенту наступного тижня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260