Члени Міжнародної медичної комісії констатують недоцільність припинення лікування екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко в стаціонарному закладі, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«За підсумками візиту німецьких лікарів і роботи Міжнародної медичної комісії складено відповідний медичний висновок про стан здоров'я пацієнтки Тимошенко і подальші кроки з її реабілітації», - зазначили в МОЗ.

Зокрема, у зазначеному документі йдеться про те, що німецькі лікарі відмітили відсутність нових скарг Тимошенко на стан здоров'я.

При цьому клінічні прояви проблем пацієнтки, за словами німецьких фахівців, не погіршились, а навпаки - мають тенденцію до поліпшення.

«Подальше проведення фізіотерапевтичних процедур недоцільне», - вважає представник німецької клініки «Шаріте» Анетт Райсхауер.

Цієї думки дотримуються й українські лікарі. Таким чином, прийнято рішення про відсутність подальшої потреби Тимошенко виконувати фізичні вправи й отримувати масажні процедури, як це відбувалося протягом майже півроку.

За результатами обстеження німецькі та українські лікарі припустили можливість проведення додаткової діагностично-лікувальної процедури під контролем комп'ютерної томографії.
«Ніяких підстав для проведення оперативного втручання членами медичної комісії не встановлено», - зазначили в МОЗ.

Крім того, у відомстві підкреслили, що сьогодні пацієнтка згоди на виконання пропозицій та рекомендацій німецьких лікарів не надала.

Члени Міжнародної медичної комісії констатували, що всі рекомендовані процедури можуть бути здійснені в лікувальному закладі ЦКЛ «Укрзалізниці» медичними працівниками як української, так і німецької сторони.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1095