У Дніпропетровській області співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, учасники якого налагодили стійкий канал постачання та реалізації в Україну вогнепальної зброї, повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що протягом шести місяців зловмисники ввозили на територію України контрабандним шляхом з країн ближнього зарубіжжя вогнепальну зброю і надалі продавали її зацікавленим особам. Учасники угруповання мали власну «майстерню», яку обладнали в житлі одного з ділків, де ремонтували і переробляли зброю з макетів в бойову.
 

У ніч з 6 на 7 червня в рамках розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження оперативники затримали п'ятьох активних членів злочинної групи.

За результатами санкціонованих обшуків в автомобілях і будинках затриманих співробітники СБУ виявили і вилучили 7 різних пістолетів-кулеметів, гвинтівку «ТОЗ-12», автомат АКС-74, 13 пістолетів різних марок і майже 300 патронів до них.
 
 
За даним фактом проводиться кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За рішенням суду п'ятьом затриманим зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

561