Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України в Луганській області посилила контроль на державному кордоні з Російською Федерацією у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней у Воронезькій області. Про це повідомляє прес-служба ветеринарного відомства.
«Регіональними службами державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті разом з представниками митної та прикордонної служб забезпечений пропуск автомобільного транспорту, що перетинає державний кордон з боку Російської Федерації, виключно через дезінфікуючі бар'єри, а пасажирів та екіпажів транспорту - через дезінфікуючі килимки» , - наголошується в повідомленні.

При цьому посилено нагляд за дотриманням санітарного законодавства на об'єктах торгівлі та ресторанного господарства, розташованих уздовж автомобільних доріг, забезпечено чергування в місцевих пунктах перетину державного кордону з метою недопущення переміщення продуктів забою тварин у будь-якому вигляді.

Крім того, керівники сільгосппідприємств, підсобних підприємств, організацій у сфері торгівлі, громадського харчування, туризму і транспорту проінформовані про небезпеку і необхідність проведення профілактичних заходів щодо запобігання занесення збудника хвороби на територію області. При цьому керівників свиногосподарств і ферм зобов'язали забезпечити роботу підприємств у «закритому режимі».

Мобільними групами з працівників ветеринарної міліції та ДАІ вживаються невідкладні заходи щодо недопущення торгівлі продуктами харчування, особливо м'ясом і м'ясопродуктами, у невстановлених місцях і на стихійних ринках. Посилено ветеринарно-санітарний контроль за дотриманням ветеринарно-санітарних правил і правил торгівлі на агропродовольчих ринках. Особливу увагу приділяють завезенню, реалізації та зберіганню м'ясопродуктів і м'ясної сировини.

Всього з початку року в Російській Федерації зареєстровано вже 26 випадків африканської чуми свиней (430 випадків з 2007 року).

Як повідомляв ForUm, у селянських господарствах Воронезької області Російської Федерації зафіксовано спалах африканської чуми свиней.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219