Президент Віктор Янукович пригрозив міністрам кадровими рішеннями за затягування запровадження медичної реформи. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, виступаючи на засіданні Комітету з економічних реформ.

Президент підкреслив, що за затягування впровадження Національного плану дій на 2013 рік щодо реформування медичної галузі міністрів і чиновників чекає покарання. «Зараз якщо будуть порушуватися графіки, ми вже не будемо дивитися, гарний чи негарний міністр чи виконавець, а будемо приймати кадрові рішення», - сказав Президент.

«Було поставлено завдання. У нас була мета, ми побачили, як працюють пілотні регіони. І як кажуть - досить експериментів. Ми побачили, що механізм працює, потрібно переходити в інші регіони і починати працювати», - сказав він.

Янукович також підкреслив, що не в усіх регіонах з однаковим успіхом була впроваджена медреформа. За його словами, подекуди керівники регіонів дискредитували медреформу. Він зазначив, що зокрема це стосується сімейної медицини.

При цьому Президент підкреслив, що люди задоволені реформою, оскільки у них тепер є лікарі в межах пішохідної досяжності.

Що стосується екстреної медицини, то, за словом Глави держави, для успішної реалізації реформ у цій сфері Україні не вистачає хороших доріг. Він підкреслив, що їх будівництво має бути пріоритетом для Кабміну.

Президент також акцентував увагу на необхідності завершення реформи в галузі материнства і дитинства, зокрема мова йде про створення по всій території України перинатальних центрів.

«До кінця року потрібно виконати обіцянку. Щоб 1 тис. карет швидкої допомоги була придбана урядом і роздана в регіони», - заявив Янукович, звертаючись до прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова розповіла, що заважає проведенню медичної реформи в пілотних регіонах.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301