Кількість фахівців IТ-галузі в Україні за п'ять років зросте в чотири рази. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з фахівцем в області IТ Єгором Анчишкіним, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Два роки тому ми вжили низку заходів з підтримки IТ-галузі, спрощення ведення бізнесу, оподаткування і, зокрема, підготовки фахівців. Ми визначили наші базові вузи, збільшили їх фінансування і розраховуємо, що протягом 5 років вони нам у чотири рази збільшать кількість фахівців у галузі IТ», - сказав Азаров.

Він нагадав, що в поточному році уряд вдвічі збільшив держзамовлення на підготовку айтішників.

Прем'єр-міністр зазначив, що саме розвиток інноваційних галузей економіки з високою доданою вартістю, зокрема IТ, дозволяє в стислі терміни збільшити ВВП.

Анчишкін, у свою чергу, зазначив, що завдяки правильно організованому маркетингу в ЗМІ можна істотно збільшити залучення коштів у IТ-галузь.

«Венчурні капіталісти, у яких є фонди на десятки, сотні мільйонів доларів, вони могли б інвестувати в Україну. Але на них зараз впливає імідж, що створюється ЗМІ. Більше Україні міг би допомогти правильний маркетинг у ЗМІ», - сказав айтішник.

Він додав, що сьогодні необхідно просувати інформацію про привабливість українського IТ-ринку в спеціалізованих іноземних медіа, оскільки в Україні створені сприятливі умови для розвитку ІТ-галузі, а потенційні інвестори не знають про це.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна посідає четверте місце у світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців після США, Індії та Росії, йдеться в щорічному звіті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації України з посиланням на дослідження Exploring Ukraine IT Outsourcing Industry 2012.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив збільшити держзамовлення на навчання фахівців IT-сфери у вузах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237