У дні святкування 1025-річчя Хрещення Русі в Києві в Старонаводницькому парку планується почати будівництво храмового комплексу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив член правління МГО «День Хрещення Русі» Олексій Омельяненко.

«Комплекс буде біля пам'ятника засновникам Києва, на місці дерев'яного храму, побудованого на честь дня Хрещення Русі. З висоти пташиного польоту храмовий комплекс виглядатиме у формі хреста», - повідомив він.

За словами Омельяненка, до складу комплексу увійде діорама, яка повинна повністю відновити події 1025-річної давнини, великий парафіяльний храм, дзвіниця, музей православ'я, купелі, а також місця, де люди зможуть переодягнутися.

«Будівництво комплексу буде розпочато з ініціативи Президента України. Я думаю, що президенти Росії і Білорусі також захочуть взяти участь у цьому будівництві, тому ми відправили відповідні листи-пропозиції в ці країни», - заявив він.

Омельяненко також зазначив, що для будівництва комплексу будуть залучатися студентські організації з України, Росії та Білорусі.

Він висловив сподівання, що до 1030-річчя Хрещення Русі комплекс буде повністю побудований.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, що 1025-річчя прийняття християнства в Київській Русі має стати святом торжества європейської ідентичності України.

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177