Від участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) відсторонили понад 250 абітурієнтів, у яких були виявлені мобільні телефони. Про це повідомила начальник відділу Департаменту Державної служби охорони (ДСО) при МВС України Світлана Павловська.

«Станом на 11 червня від тестування відсторонили 253 абітурієнтів за використання заборонених засобів зв'язку. Цього року вони вже не будуть допущені до написання тестів», - сказала Павловська.

Вона зазначила, що абітурієнти намагалися скористатися підказками через мобільні телефони, які були виявлені працівниками ДСО за допомогою металошукача.

За словами Павловської, для охорони пунктів тестування задіяні майже п'ять тисяч працівників ДСО. Їхня діяльність регламентована спільним наказом МВС та Міносвіти, в який цього року внесено два нові пункти, повідомляє «Укрінформ».

Один з них передбачає використання спецзасобів, зокрема, металодетектора у разі підозри у використанні абітурієнтом заборонених телекомунікаційних засобів.

«Працівник пункту тестування, який запідозрив, що абітурієнт користується мобільним телефоном, диктофоном або іншим засобом зв'язку, в перерві виводить його до охоронця, щоб той обшукав металодетектором. Обшук відбувається у присутності відповідального за пункт тестування та уповноваженого УЦОЯО. Після цього факт документується і виноситься відповідне рішення», - пояснила Павловська.

Інша новація полягає в тому, що працівник ДСО повинен стежити, щоб поза аудиторією абітурієнт не спілкувався з представником УЦОЯО.

«Торік були випадки, коли абітурієнту таким чином передавалися так звані шпаргалки», - сказала представниця ДСО.

Вона поінформувала, що під час проведення тестування працівники правоохоронних органів також забезпечують громадський порядок, оглядають приміщення, де відбувається тестування, охороняють опломбовані контейнери з документами, перевіряють цілісність пломб на аварійних виходах і т.п.

Нагадаємо, 3 червня в Україні почалося ЗНО, яке завершиться 27 червня. Для участі в оцінюванні зареєструвалися майже 322,5 тис. абітурієнтів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222