У Білорусі будуть конфісковувати автомобілі за водіння в нетверезому вигляді.

Про це повідомила голова Постійної комісії Палати представників Національних зборів Білорусі за законодавством Людмила Міхалькова сьогодні на прес-конференції, присвяченій проекту закону «Про внесення змін і доповнень до деяких кодексів Республіки Білорусь з питань посилення заходів відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп'яніння».

«Життя автолюбителів, які не дружать з дорожньою дисципліною, найближчим часом значно ускладниться», - підкреслила Міхалькова, повідомляє «УНІАН».

Вона, зокрема, заявила, що проект закону передбачає застосовувати спеціальну конфіскацію транспортного засобу, в тому числі, який не належить самому п'яному водієві, у випадках, коли порушено справу за ст.317-1 «Керування транспортним засобом особою, що знаходиться в стані сп'яніння, передача керування транспортним засобом такій особі або відмова від проходження перевірки (огляду)» КК Білорусі.

При цьому депутат підкреслила, що конфіскація не стосуватиметься випадків, коли автомобілем заволоділи проти волі господаря. Тобто йдеться про викрадення і самоправність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203