Львівський апеляційний господарський суд 3 червня виніс рішення про виплату Львівською міською радою боргу Львівському автобусному заводу (ЛАЗ) за поставлену продукцію до Євро-2012, повідомила прес-секретар ЛАЗу Оксана Горак.

Вона також зазначила, що ЛАЗ вимагав виплати боргу в червні 2013 року, проте суд з урахуванням фінансових труднощів Львівського комунального автотранспортного підприємства, через яке буде здійснюватися виплата боргу, відстрочив виплату заборгованості до квітня 2014 року.

«У Львівського автобусного заводу непрості відносини з Львівською міською радою. Міська рада Львова не проводила проплати за поставлені автобуси і тролейбуси з 2009 року. Рішення суду - це для нас гарантії того, що борг буде виплачений», - сказала Горак.

Як повідомили в прес-службі Львівської міської ради, згідно з рішенням суду виплатити борг ЛАЗу у розмірі 10,3 млн. грн за поставлену продукцію до Євро-2012 має Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 Львівської міської ради, передає «УНІАН».

Нагадаємо, у лютому ЛАЗ призупинив роботу, оскільки міські ради Львова та Києва не розрахувалися з заводом за поставлену продукцію, серед яких "злісним боржником є ​​Львівська міська рада".

Львівська міська рада звернулася до керівництва держави з вимогою повернути ЛАЗ у державну власність. У свою чергу керівництво Львівського автобусного заводу заявило про перенесення виробництва міських автобусів на Дніпродзержинський автобусний завод.

Також на ЛАЗі заявили, що не виключають можливості почати виробництво своєї продукції в Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250