Співробітники УСБУ в Полтавській області викрили протиправну діяльність 34-річного жителя Кременчука, який налагодив міжнародний канал контрабанди наркотичних засобів з однієї з країн Західної Європи в Україну, повідомляє прес-служба СБУ.
 
Встановлено, що зловмисник замовив наркотик з-за кордону з метою подальшої реалізації на території області. 28 травня в Києві співробітники СБУ затримали контрабандиста «на гарячому» відразу після отримання пакету. Наркотик був захований у посилці і відправлений в Україну рейсовим автобусом. Водій про вміст посилки не здогадувався.
 

Під час огляду пакету правоохоронці виявили і вилучили майже кілограм особливо небезпечного наркотичного засобу - гашишу, який був розфасований у 18 пачок з-під чаю, 3000 таблеток трамадолу та понад 400 пігулок ефедрину.

Приблизна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить майже 500 тис. гривень.

Зараз контрабандисту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184