8 червня біля станції метро «Дарниця» група осіб напала на виконавчого секретаря Київської міської організації Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), журналіста інтернет-видання LB.ua Георгія Ермана.

«П'ятеро нападників вимагали від журналіста викрикувати на відеокамеру націоналістичні гасла («Комунізм лайно» і «Слава Бандері»- Ред.) та погрожували розправою за те, що він нібито ображав у своїх статтях націоналістів. Частина нападників приховувала своє обличчя за масками. Навіть після того, як журналіст сказав їм, що опонує будь-яким проявам людиноненависницької ідеології і не має ніяких українофобських поглядів, йому в обличчя кинули яйцем», - повідомляє «Телекритика».

Георгій Ерман співпрацює з сайтом LB.ua, де пише статті на соціальну та міжнародну тематику.

У коментарі Ерман зазначив, що заяву в міліцію ще не подавав, планує це зробити завтра. «У мене тільки кинули яйцем, але дали зрозуміти, що якщо я буду писати про ультраправих, мене чекає побиття. Мені не зрозуміло, що це були за люди і чому вони називали мене противником українського народу. Я учасник помаранчевої революції. Але ставлюся до категорії людей, які голосують «проти всіх», - зазначив він.

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов заявляє, що профспілка захищатиме працівників свого апарату і членів організації всіма методами. Він зазначив, що до НМПУ входять журналісти з різними, навіть протилежними поглядами, їх об'єднує прагнення захистити право кожного на висловлення своїх поглядів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360