Перевірками, проведеними прокуратурами областей в органах державної влади та місцевого самоврядування, виявлені факти несанкціонованого встановлення і використання кількох тисяч примірників операційних систем та офісних додатків. Як повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, за результатами виявлених порушень прокурорами вживаються заходи.

«Працівниками Генеральної прокуратури України проводяться перевірки дотримання вимог щодо використання комп'ютерних програм», - повідомив начальник управління ГПУ Артем Володін. За його словами, також перевіряється законність використання бюджетних коштів, виділених на легалізацію програмного забезпечення.

За його словами, зокрема, ці заходи проводять, враховуючи спеціальний звіт Міжнародного Альянсу Інтелектуальної Власності щодо захисту авторських прав і правозастосування, яким Україна визначена «пріоритетною іноземною державою». Основна увага зосереджена на виявленні та усуненні таких порушень у сфері захисту прав інтелектуальної власності як інтернет-піратство і поширення піратської продукції, використання неліцензійного програмного забезпечення в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Як повідомляв ForUm, Україна лідирує серед країн, які не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності. Про це йдеться у черговому щорічному звіті Торговельного представництва США (USTR).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332