У 29-річного кіровоградця міліція вилучила 40 кілограмів маку, а також приладдя для домашньої міні-нарколабораторії. Про це повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю УМВС України у Кіровоградській області.

Раніше чоловік уже був засуджений за зберігання наркотичних засобів.

Як наголошується у повідомленні, працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Кіровоградській області отримали оперативні дані про те, що в одному із мікрорайонів міста житель приватного сектора на території домоволодіння займається виготовленням опію. У ході перевірки інформація знайшла своє підтвердження.

 
 
У ході огляду співробітники міліції виявили у господарському приміщенні чоловіка речові докази його незаконної діяльності. Правоохоронці вилучили шприци із залишками опію, понад десять флаконів з написом «Аміак», пластикові та скляні пляшки з розчинником об'ємом близько 700 мл, а також пакети і мішки з насінням маку загальною вагою понад 40 кілограмів та приладдя для виготовлення наркотиків.

 
За попередніми даними, зловмисник виготовляв близько 20 мл опію на день. За цінами «чорного ринку» така кількість наркотичного засобу коштує 1000 гривень.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Триває розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193