«Газпром» побудує завод з виробництва скрапленого природного газу в Ленінградській області. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на віце-губернатора регіону Дмитра Ялова.

Ялов заявив, що влада регіону планує підписати меморандум з «Газпромом» у рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму, який пройде з 20 по 22 червня. Чиновник додав, що після підписання документа газова монополія приступить до вивчення територій.

Він пояснив, що терміни і вартість проекту будуть визначені після цієї роботи, але витрати «Газпрому» точно складуть «мільярди доларів». Віце-губернатор розповів, що у Ленінградській області є всього дві території, на яких можливе будівництво заводу СПГ: це Виборзький і Кінгісеппський райони.

Близькі до «Газпрому» джерела розповіли, що будівництво СПГ-заводу, про який говорить Ялов, і є частина проекту, про який раніше говорив глава компанії Олексій Міллер.

6 червня член правління «Газпрому» Олександр Медведєв заявляв, що новий завод «Газпрому» щодо скраплення газу буде у європейській частині Росії, але він не буде пов'язаний з «Балтійським проектом», можливість реалізації якого компанія розглядала ще в 2004-2005 роках, пише «Lenta.ru».

Міллер анонсував «принципово новий» проект «Газпрому» 23 травня, але відмовився повідомити подробиці.

В даний час газова монополія вже реалізує кілька проектів в області СПГ. На Сахаліні «Газпром» спільно з партнерами Shell, Mitsubishi і Mitsui вже зріджує газ і відправляє його до Азії. Крім того, газова компанія планує до 2018 року побудувати завод зі скраплення газу у Приморському краї. «Газпром» також планував поставляти СПГ зі Штокманского родовища, але розробку останнього можуть відкоасти на невизначений термін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167