Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про намір знову балотуватися на виборах у 2015 році. Тим самим він спростував чутки про те, що може у 2014 році очолити Єврокомісію замість португальця Жозе Мануеля Баррозу.

«Я вирішив, що хочу залишатися прем'єр-міністром Польщі. До 2015 року я буду займатися тільки польською політикою. Я знаю, що для мене є деякі інші можливості, але коли я думаю, чого хочу як людина, то я ніколи не відчую більшого задоволення і для мене ніколи не буде більшої честі, ніж бути прем'єр-міністром. Для мене бути прем'єром Польщі у сто разів важливіше, ніж будь-яка кар'єра у європейських структурах», - цитує політика «РБК -Украина».

Неофіційно радники польського прем'єра визнають, що Туск після завершення своєї політичної кар'єри у Польщі може працювати у структурах Євросоюзу.

У заслугу Туску оглядачі ставлять налагоджені професійні та особисті стосунки з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, зростання економіки Польщі та майже повну готовність країни до вступу у єврозону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346