Апеляційний комітет Федерації футболу України залишив без змін рішення комітету з атестування футбольних клубів про виключення ФК «Кривбас» із числа учасників Прем'єр-ліги, відхиливши апеляцію криворізької команди, повідомляється на офіційному сайті «Кривбасу».

«Апелянт у своїй апеляційній скарзі не навів ніяких інших аргументів і не додав документів, що відповідають нормативним вимогам, які могли б підтвердити хоча б потенційну здатність клубу продовжувати безперервну фінансову діяльність до кінця сезону-2013/2014.

Апеляційним комітетом встановлено, що за висновком аудиту, грошові кошти на рахунках TOB «Футбольний клуб «Кривбас» Кривий Ріг у банківських установах станом на 31 грудня 2012 р. були відсутні, що свідчить про те, що в результаті здійснюваної керівництвом клубу фінансової політики на звітну дату клуб взагалі не мав коштів», - йдеться у мотивувальній частині рішення.

У рішенні зазначається, що у «Кривбаса» є борг перед Прем'єр-лігою у розмірі третьої частини заявочного внеску за минулий сезон, а також невиплачені штрафи.

Наявність чотиримісячної заборгованості перед футболістами та працівниками клубу апеляційний комітет підтверджує заявою президента «Кривбасу», розміщеній на офіційному сайті клубу. Також у «Кривбасу» є борги за короткостроковими банківськими кредитами. Криворіжці до цих пір повністю не розрахувалися з київським «Динамо» за оренду футболістів Дениса Бойка і Кирила Петрова.

Рішення апеляційного комітету остаточне і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, «Кривбас» раніше відмовився їхати на матч останнього туру чемпіонату України з «Волинню» через тяжке фінансове становище клубу. За це з команди зняли три очки і оштрафували на 125 тис.грн.

20 травня головний тренер «Кривбасу» Олег Таран прийняв рішення піти з поста головного тренера криворізького клубу. Своє рішення він мотивував невизначеністю подальшої долі клубу.

Ще у зимове міжсезоння з'явилася інформація, що основний спонсор команди Ігор Коломойський відмовився від фінансування команди. Футболісти і тренери кілька місяців не отримували зарплату, а на базі за борги відключили світло і гарячу воду.

У свою чергу, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) визнав «Кривбас» з Кривого Рогу командою-відкриттям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365