Депутати і сенатори Генеральних кортесів Іспанії прийняли декларацію на підтримку угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

У МЗС зазначили, що декларація була оприлюднена у Конгресі депутатів Іспанії 6 червня. На сьогодні її підтримали 39 іспанських парламентаріїв, які представляють всі політичні сили. Документ є відкритим для підписання.

«Ми, депутати і сенатори Генеральних кортесів Королівства Іспанія, члени парламентської робочої групи Україна-Іспанія, інші друзі України, представники різних політичних партій Іспанії, зацікавлені у розвитку двосторонньої співпраці між Іспанією та Україною у політичній, економічній, культурній сферах, а також у сприянні європейської інтеграції України, робимо таку заяву: ми з задоволенням сприймаємо результати XVI саміту ЄС-Україна, який відбувся 25 лютого 2013 року у Брюсселі і підтвердив налаштованість сторін працювати над укладенням угоди про асоціацію між ЄС і Україною», - йдеться у декларації.

Іспанські парламентарії, які підписали документ, заявляють про готовність сприяти наближенню України до Європейського Союзу та підтримують підписання угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі, у ході Вільнюського саміту 28-29 листопада 2013 року.

«Ми позитивно оцінюємо заходи, що вживаються українською стороною у контексті здійснення структурних реформ з метою приведення українського законодавства у відповідність з європейськими стандартами. Ми вітаємо ратифікацію Європарламентом угоди про внесення змін до угоди про спрощення оформлення віз між ЄС і Україною, виступаємо за розвиток міжлюдських контактів та спрощення візового режиму для громадян України», - наголошується у документі.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може повернутися до підписання Угоди про асоціацію з Україною, у разі його провалу в листопаді цього року, не раніше літа 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

567