Екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуває у лікарні, а не у пенітенціарній установі, а тому не зможе скористатися правом тимчасово покинути заклад. Про це вчора ввечері, 10 червня, заявив голова прес-служби Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

«Журналісти просто спотворили мої слова. Я пояснив положення законодавства, а журналістське співтовариство саме вирішило, що засуджена Тимошенко може покинути лікарню», - заявив Андрушко у коментарі «УНН».

За словами представника ДПтС, ув’язнені вправі звертатися з таким проханням, однак існує чіткий перелік підстав для цього.

«У випадку з засудженою Тимошенко така можливість не передбачена з тієї причини, що вона перебуває не у пенітенціарній установі, а у медичному стаціонарному закладі на реабілітації», - зазначив тюремник.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Ігор Андрушко повідомив, що Тимошенко можуть відпустити додому - до хворої матері.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра у ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372