Компанія «Кахетинське традиційне виноробство» відправила до Росії партію коньяку. Це перша після заборони 2006 року поставка грузинської продукції на російський ринок.

Як заявив РІА «Новости» представник компанії, через контрольно-пропускний пункт «Казбегі-Верхній Ларс» було відправлено 21,6 тисячі пляшок коньяку. Компанія також має намір поставляти в Росію вино.

У прес-службі Національного агентства вина Грузії заявили, що точна інформація про те, коли компанії почнуть поставляти перші партії вина на російський ринок, буде відома до вечора понеділка. Раніше керівник Нацагенства Леван Давіташвілі заявив, що поставки почнуться на цьому тижні, за його словами, першою продукцію до Росії відправить «Винна компанія Дугладзе».

Ввезення на російський ринок грузинських вин, мінеральної води та сільгосппродукції було заборонене навесні 2006 року на тлі загострення грузинсько-російських відносин. Офіційною причиною заборони було названо низьку якість грузинської продукції. На початку 2013 року, невдовзі після зміни правлячої партії у Грузії, почалися переговори про відновлення поставок.

Росспоживнагляд навесні видав понад 100 свідоцтв про реєстрацію алкогольної продукції та мінеральної води грузинських виробників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197