У Міністерстві внутрішніх справ України визнали, що сутички під час масових заходів 18 травня у Києві прискорили прийняття рішення про звільнення заступника начальника Головного управління МВС в Києві - начальника міліції громадської безпеки Олександра Пасльона з посади.

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ України з громадської безпеки Віктор Ратушняк, відповідаючи сьогодні на запитання журналістів у Києві.

«Він написав рапорт (про звільнення у зв'язку з досягненням пенсійного віку) за тиждень до цього. На той день наказ ще не був підписаний міністром. Він працював по забезпеченню правопорядку. Ми могли або прийняти його рапорт, або сказати, що ще працюй, але ці події прискорили прийняття цього рішення», - сказав Ратушняк, повідомляє «УНІАН».

Він також зазначив, що після подій 18 травня написав рапорт про звільнення і командир київського «Беркута». За словами Ратушняка, міліція провела службове розслідування, і для прийняття рішення щодо нього всі матеріали передані до органів прокуратури.

Як повідомляв ForUm, 18 травня вдень на вул.Велика Житомирська у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту потерпіли журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф видання «Комерсант» Владислав Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції «Вставай, Україно» на Софійській площі та мітингу під егідою Партії регіонів на Європейській площі. Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією потерпілих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів.

23 травня у Верховній Раді була створена тимчасова слідча комісія з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня в Києві.

30 травня начальник Головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк звільнив з посади свого заступника - начальника міліції громадської безпеки Пасльона.

У Відділі зв'язків з громадськістю столичної міліції тоді підкреслили, що це звільнення жодним чином не пов'язане з подіями 18 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288