Народний депутат України, перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що шансів побачити Тимошенко на лікуванні за кордоном немає.

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Останнім часом часто доводиться чути думку, що Тимошенко ось-ось відпустять лікувати за кордон. Що, мовляв, це рішення вже прийняте, і влада чекає вересня, щоб продемонструвати Європі прогрес у виконанні умов «списку Фюле», необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді. Можу сказати, що це - міф. Шансів побачити Тимошенко на лікуванні за кордоном немає. І дарма іноземні дипломати вірять у ці розповіді опозиціонерів з посиланням на «інформовані джерела» у верхах», - заявив народний депутат.

За його словами, Тимошенко не випустять не тому, що хтось сумнівається у її хворобі, «і не тому, що хтось не хоче, щоб її здоров'я поправилося». За його словами, прогрес у її лікуванні був досягнутий саме в Україні. «Для цього створені всі умови. «Ув'язнену номер один» регулярно відвідують найкращі лікарі Європи. Про неї піклуються висококваліфіковані українські медики. Лікарня, у якій перебуває Тимошенко, звичайно, не німецький курорт, але вона має доступ до всього необхідного обладнання, а її побутові умови відповідають нормам і набагато кращі, ніж у багатьох громадян», - сказав Чечетов.

Він сумнівається в тому, що за кордоном послідує прогрес у лікуванні, раз німецькі лікарі не змогли домогтися відчутного прогресу в оздоровленні Тимошенко в Україні.

При цьому нардеп додав, що «влада робить все, щоб «зняти питання Тимошенко» з порядку денного відносин зі своїми західними партнерами», зазначивши, що це не означає порушення закону заради цієї мети.

На його думку, поки що проти екс-прем'єра йде розслідування у ще двох кримінальних справах, Президент не може її помилувати. «Президент вже показав свою готовність проявити милосердя там, де це можливо. Як бачимо, Юрій Луценко проходить лікування у Польщі, має повну свободу пересування і вільний висловлювати публічно свою думку з будь-якого питання», - додав парламентарій.

Нагадаємо, раніше екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що переговори стосовно долі екс-прем'єра ведуться. За його словами, наступний раунд переговорів про долю Тимошенко за участю спостерігачів від Європарламенту Кваснєвського і Пета Кокса відбудеться 13-15 червня.

10 червня до Тимошенко, яка перебуває у ЦКБ №5 «Укрзалізниці» у Харкові, приїхали лікарі з німецької клініки «Шаріте», які займаються її лікуванням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359