У Міністерстві внутрішніх справ розраховують, що Верховна Рада восени у першому читанні розгляне і ухвалить зміни до закону про мирні зібрання. Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив заступник міністра внутрішніх справ з громадської безпеки Віктор Ратушняк.

За його словами, 24 травня відповідний законопроект був розглянутий профільним комітетом ВР. Як зазначив Ратушняк, на засіданні комітету розглядалися терміни, протягом яких організатори масових акцій повинні повідомляти про їхнє проведення до органів місцевої влади. Зокрема, пропонувалося 4, 7, 10 діб, але зійшлися на тому, що такі повідомлення будуть вноситися за 48 годин до дня проведення акції, повідомив заступник глави МВС.

«Цей законопроект жодним чином не обмежує права громадян», - підкреслив Ратушняк.

Він зазначив, що «оскільки комітет проголосував більшістю про передачу, він буде переданий і зареєстрований у ВР найближчим часом. І я так думаю, зараз можуть і не встигнути, але на осінній сесії це питання буде внесене для прийняття у першому читанні, а потім законопроект буде наданий ЗМІ та громадськості, і вони можуть долучитися до коректування цього законопроекту».

Ратушняк також зазначив, що законопроект передбачає розширення певних заборон, зокрема, приносити на мирні заходи зброю, колючо-ріжучі предмети, боєприпаси, перебувати на акціях в одязі, що закриває обличчя і т.п.

Нагадаємо, радник Президента України, керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук заявила, що закон про мирні зібрання вкрай необхідний нашому суспільству і повинен бути прийнятий якнайшвидше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245