Сини колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака - Аля і Джамаль - виправдані у справі про загибель демонстрантів під час революції 2011 року. Відповідне рішення виніс у понеділок, 10 червня, суд у Каїрі, де проходить повторний розгляд справи проти екс-президента країни.

Аля і Джамаль Мубарак звинувачувалися у підбурюванні, яке призвело до загибелі протестувальників. Суддя постановив звільнити обох синів екс-лідера країни за умови, що вони не проходять обвинуваченими в інших справах.

Іншими фігурантами цієї справи є сам екс-президент Мубарак, а також сім начальників служби безпеки. Всі підсудні заявили про свою невинуватість за звинуваченнями, висунутими проти них, повідомляє «РБК».

Повторне слухання у справі Мубарака має на увазі повторну оцінку судом його вини за застосування сили під час придушення акцій протесту навесні 2011 року. Жертвами тих подій стали понад 800 осіб, а сам Мубарак був змушений піти у відставку.

Відповідно до початкового вердикту, який був винесений 2 червня 2012 року, суд не знайшов прямих доказів надання Мубараком права поліції використовувати бойові патрони. Однак, взявши до уваги непряму причетність екс-президента до трагічних подій, суд засудив його до довічного ув'язнення.

Як повідомляв ForUm, у травні у Каїрі розпочався повторний процес у справі колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178