Член міжнародної медичної комісії Міністерства охорони здоров'я з лікування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко керівник відділення Інституту нейрохірургії ім.Ромоданова Євген Педаченко заперечує плани проведення екс-прем'єру операції.

Про це він заявив журналістам після обговорення результатів огляду Тимошенко лікарями клініки «Шаріте» (Берлін, Німеччина) з українськими колегами.

«Питання про оперативне втручання зараз не стоїть», - сказав він.

Педаченко зазначив, що був розроблений певний алгоритм дій як діагностичного плану, так і, можливо, певних видів блокад.

Він підкреслив, що питання стосовно проведення блокад вирішуватиметься за результатами діагностичних процедур, на які пацієнтка повинна дати свою згоду.

«Такі блокади є рутинними, вони входять у стандарти лікування, у клінічні протоколи лікування», - зазначив він.

За словами Педаченка, українські фахівці запропонували зробити ці блокади.

Він зазначив, що якщо у пацієнтки з'явиться певна недовіра до українських лікарів, буде запропоновано зробити це німецьким колегам.

Педаченко підкреслив, що для проведення цих процедур треба мати згоду самої пацієнтки.

За його словами, українські лікарі не мали можливості поговорити з Тимошенко, тому що вона не захотіла з ними спілкуватися, повідомляють «Українські новини».

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи обговорювалося питання переведення Тимошенко в клініку «Шаріте», Педаченко заявив, що про це мова не йшла.

Нагадаємо, лікарі клініки «Шаріте» (Берлін, Німеччина) Карл Макс Айнхойпл і Анетт Рейсхауер у понеділок оглянули Тимошенко і рекомендували їй відновити інвазивну терапію.

Айнхойпл повідомив, що мова йде про стереотактичні заходи, а також про можливість оперативного втручання.

Він підкреслив також, що Тимошенко повинна продовжувати лікування у лікарні, її виписка і повернення до в'язниці не була б позитивним рішенням.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра у ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161