Спільними зусиллями Міністерства оборони України та Генеральної прокуратури України через відповідні судові рішення повернуто з незаконного володіння заможними яхтсменами «Вітрильна Академія» земельну ділянку в Києві, яку раніше використовували військові для тренувань водолазів та інших військово-морських фахівців.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони.

У відомстві зазначають, що вказана ділянка, відповідно до рішення виконавчого комітету Київської обласної ради народних депутатів, ще в 1985 році була надана Збройним силам колишнього СРСР у постійне користування для будівництва та розміщення навчально-тренувальної бази. Для проведення занять на базі було побудовано дамбу, пірс і об'єкти забезпечення. З 1991 року база використовувалася для проведення занять з водолазної і морської (водної) підготовки підрозділами ЗС України.

Однак у 2001 році Київською обласною радою було прийняте незаконне рішення про передачу земельної ділянки, на якій розташована база. Надалі були сфальсифіковані документи про передачу компанії «Вітрильна академія» зазначених об'єктів загальною вартістю понад півмільйона гривень. При цьому Міноборони не приймалося жодних рішень про відмову від права користування земельною ділянкою та відчуження об'єктів навчально-тренувальної бази.

У 2012-2013 роках Генеральною прокуратурою України було ініційовано перевірку законності передачі ділянки, в результаті якої в інтересах держави було заявлено відповідні позови.

Судовими рішеннями, залишеними без змін постановами апеляційної інстанції, підтверджено незаконність дій Київської обласної ради та зобов'язання компанії «Вітрильна академія» повернути в державну власність військове майно.

У зв'язку з невиконанням у добровільному порядку у встановлені терміни судових рішень, представники державної виконавчої служби у присутності працівників МВС України в установленому законом порядку повернули державне майно з незаконного володіння ТОВ «Вітрильна академія» у власність держави.

Сьогодні на навчально-тренувальній базі відновлено проведення планових занять з бойової підготовки підрозділів ЗС України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224