Прокуратура Запорізької області передала до суду обвинувальний висновок щодо депутата Енергодарської міськради - колишнього директора місцевого комунального підприємства, а також начальника відділу того ж підприємства та директора приватної фірми, які звинувачуються у привласненні одного мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Чиновники обвинувачуються у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст.191 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що нібито за виконання робіт чиновники перерахували один мільйон гривень з рахунку комунального підприємства на рахунок фіктивної фірми. При цьому фактично роботи виконали працівники комунального закладу. Гроші ж після перерахунку зловмисники перевели у готівку і розділили між собою.

Згідно санкції статті Кримінального кодексу, чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Зараз на їхнє майно вартістю 800 тис. гривень накладено арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200