Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає одним із ключових напрямів роботи міністерства закордонних справ Росії розвиток співробітництва з сусідніми державами.

«Найважливіший пріоритет - просування партнерства з нашими найближчими сусідами: країнами СНД, поглиблення євразійської інтеграції в рамках Митного союзу, Єдиного економічного простору і створення до 2015 року Євразійського економічного союзу», - заявив він на нараді з розробки планів роботи міністерств силового блоку на рік, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Путін нагадав, що цілями зовнішньої політики є «створення сприятливих умов для довгострокового розвитку країни, для модернізації економіки, для зміцнення позицій вітчизняного бізнесу на світових ринках, розширення російської культурної, гуманітарної присутності за кордоном».

«У цьому зв'язку особливе значення має як розвиток двосторонніх зв'язків, так і різних форм багатосторонньої дипломатії», - заявив російський президент.

Як повідомляв ForUm, 31 травня у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і глава Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і України.

Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183