Кабінет Міністрів України розпорядженням від 5 червня 2013 року №375-р затвердив план заходів у 2013 році з проведення Дня скорботи і пам'яті жертв війни в Україні 22 червня. Відповідний документ розміщено на сайті Верховної Ради України.

В усіх регіонах доручено провести пам'ятні заходи, зокрема, покладання вінків і квітів до пам'ятників загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

О 10:00 доручено оголосити хвилину мовчання шляхом зупинення в зазначений час роботи в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, а також - зупинки руху транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

22 червня на будинках органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій має бути приспущено Державний прапор України із чорними стрічками.

Також у цей день доручено обмежити трансляцію розважальних програм шляхом внесення відповідних змін до програм радіо і телебачення.

22 червня буде забезпечений почесна варта біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса в українських містах.

Крім того, доручено організувати відвідання представниками органів виконавчої влади ветеранів ВВВ за місцем проживання, в госпіталях, лікарнях, інтернатах системи соціального захисту з метою вивчення стану їхнього соціально-побутового забезпечення, медичного обслуговування тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433