Президент України Віктор Янукович зустрівся з рідними двічі Героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта Георгія Берегового, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Президент під час зустрічі підкреслив важливість вшанування героїв Великої Вітчизняної війни. Янукович зазначив, що в Україні докладається максимум зусиль для увічнення пам'яті про подвиг воїнів Великої Вітчизняної. «Ми проводимо велику роботу для того, щоб молоде покоління, школярі пам'ятали про безсмертний подвиг. Він повинен жити в пам'яті майбутніх поколінь», - підкреслив Президент.

«На мою думку, ця пам'ять повинна жити вічно, і вона буде жити», - додав він.

Глава держави також подякував братові Георгія Берегового Михайлу за мужність і героїзм, проявлені ним у важких боях. «Ви як учасник цієї війни пройшли через страшні випробування у своєму житті. Вам теж низький уклін і дай Боже Вам здоров'я», - сказав Янукович.

На зустрічі також були присутні син Георгія Берегового Віктор, донька Людмила, племінники Віктор та Ірина. Сьогодні вранці вони поклали квіти до пам'ятника знаменитому льотчику на Алеї військової слави у Києві.

Як раніше повідомляв ForUm, під час зборів з нагоди 68-ї річниці Перемоги Президент України Віктор Янукович закликав українців, які під час Другої світової війни були поділені на ворогуючі табори, шукати шляхи примирення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272