Прокуратура Шевченківського району Києва завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього співробітника Лук'янівського СІЗО, який за 500 гривень відпустив з-під варти ув'язненого, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Встановлено, що у квітні поточного року молодший інспектор відділу режиму і охорони Київського слідчого ізолятора погодився на пропозицію одного із арештантів сприяти втечі з-під варти. При реалізації злочинного плану охоронець дозволив ув’язненим безперешкодно вийти за межі режимної установи через транспортний шлюз і центральні ворота. За таку «послугу» працівник СІЗО отримав 500 гривень винагороди.

В даний час матеріали кримінального провадження з обвинувальним висновком направлені до Шевченківського райсуду столиці для розгляду по суті. Колишньому охоронцю слідчого ізолятора інкримінують зловживання владою або службовим становищем.

Втікачем виявився 20-річний житель Київської області, який засуджений до 5 років позбавлення волі за грабіж, крадіжку та незаконне заволодіння транспортним засобом. Менш ніж через добу порушник був затриманий правоохоронцями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175