Оптові ринки сільгосппродукції в черговий раз доводять свою ефективність. Так, наприкінці минулого тижня ціни на овочі «борщового набору» були в середньому на 25% нижче, ніж у супермаркетах. Зокрема, на київському ринку «Столичний» можна було придбати «борщовий набір» на 36% дешевше, ніж у магазині, на львівському «Шуварі» - на 34%, і на донецькому «Господар» - на 7,9%. Заощадити, купуючи на оптових ринках, можна завдяки тому, що продукція реалізується безпосередньо виробниками, а перекупники - відсутні, заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«На оптових ринках сільгосппродукції протягом усього року можна купити продукти харчування за нижчими цінами, порівняно з роздрібними ринками і мережами супермаркетів. Це стало можливим завдяки тому, що продукція на ОРСП надходить безпосередньо від виробника, а в ланцюжку збуту відсутній посередник. Тому тепер ми можемо спостерігати, що ціни на овочі «борщового набору» значно нижчі, ніж у супермаркетах.

Міністр повідомив, що придбати «борщовий набір» на «Шуварі» можна за 15,2 грн (у супермаркетах Львова - 20,48), на «Столичному» - за 19,2 грн (у супермаркетах Києва - 26,2), на «Господар» - за 29,4 грн (у супермаркетах Донецька - 31,75).

Присяжнюк також зазначив, що держава докладає максимум зусиль, щоб побудувати мережу оптових ринків по всій країні. Це посприяє тому, що українці зможуть купувати сільгосппродукцію за доступними цінами, виробники - оперативно її реалізовувати, а ОРСП стануть важливим елементом продовольчої логістики.

«Держава, зокрема Мінагрополітики, активно підтримує розвиток оптових ринків. Світовий досвід уже показав, наскільки ефективні такі інфраструктурні об'єкти. Тому ми продовжуємо фінансувати їх будівництво. У розвиток мережі ОРСП станом на кінець травня інвестували 955 мільйонів гривень, у тому числі 279,4 мільйона гривень компенсації з державного бюджету», - підкреслив глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172