Комітет з питань науки і освіти підтримує проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України, яким передбачається внесення змін, зокрема, пропонується звільнити вищі навчальні заклади від сплати податку на землю і від оподаткування їхнього прибутку. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Зокрема, як зазначила на засіданні голова комітету Лілія Гриневич, «ідея розширення можливостей вузів відповідає прагненням комітету».

Згідно з повідомленням, крім того що вузи недержавної форми власності пропонується звільнити від оподаткування прибутку, отриманого від надання освітніх послуг, в цілому пропонується розширити пільги вузам з податку на додану вартість. Ініціатор законопроекту - народний депутат Віктор Балога.

Також законопроектом пропонується звільнити вузи від сплати ПДВ при ввезенні в Україну певних видів товарів для забезпечення освітньої та наукової діяльності та при ввезенні таких товарів за кошти міжнародної технічної допомоги, що надається на безповоротній основі.

Крім того, пропонується поширити пільги з податку на додану вартість на безоплатну передачу приладів, обладнання, матеріалів на всі вищі навчальні заклади, які внесені до Державного реєстру наукових організацій і яким надається підтримка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223