Український гідрометеорологічний центр прогнозує значне підвищення рівня води на українській частині Дунаю (Одеська область) 20-30 червня. Про це на брифінгу сказав директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

«На українській ділянці Дунаю максимальні рівні води будуть проходити приблизно в середині третьої декади червня, і максимальне зростання рівня води в порівнянні з нинішніми відмітками досягне 1,7-1,9 м в районі Рені (Одеська область) і менше в інших містах», - сказав він.

При цьому, на думку Кульбіди, якихось катастрофічних процесів у зв'язку з паводком очікувати не варто.

«Слід готуватися до того, що це буде високий паводок, значне підвищення рівня води, будуть певні проблеми в портах, особливо в Рені, і, звичайно, це навантаження на греблі, гідротехнічні споруди, за якими потрібно вести відповідний моніторинг», - сказав він .

Кульбіда зазначив, що підвищення рівня води є загальноєвропейською тенденцією - і у Братиславі (Словаччина), і в Будапешті (Угорщина) були досягнуті максимальні історичні рівні паводку, повідомляють «Українські новини».

Він повідомив, що хвиля паводку на даний момент знаходиться в Угорщині, де відзначається зростання рівня води в Дунаї, і частково в Румунії.

Разом з тим Кульбіда зазначив, що на Дунаї є 2 водосховища, які частково можуть регулювати висоту хвилі паводку, і на даний момент вони інтенсивно готуються до прийому високої води.

Заступник директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Віктор Кучера підкреслив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій готова до паводку і має намір забезпечити безаварійний прохід паводку.

Як раніше повідомляв ForUm, українські рятувальні служби прогнозують, що в країні великої води та масових підтоплень не буде, але при цьому вони готуються до попередження локальних можливих надзвичайних ситуацій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290