Інформація про результати позапланової перевірки Державної установи «Спеціалізований санаторій «Червоний маяк» (смт Сімеїз), яка була поширена в ЗМІ, не відповідає дійсності. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Як наголошується в повідомленні, зокрема, адміністрація санаторію повідомляє, що технічна документація на будинки та споруди санаторію існує і щоразу надається при перевірках Державною фінансовою інспекцією України.

За даними міністерства, обов'язкові випробування й огляд діючих електроустановок регулярно проводить спеціалізована фірма «Астра-Л». Востаннє такі випробування були проведені у жовтні 2012 року. Крім того, протягом останніх двох років в установі була оновлена ​​протипожежна сигналізація.

За даними відомства, балкони в будинках санаторію посилені металевими конструкціями (підпорами), до проведення експертизи їх подальшої придатності вони не експлуатуються, вихід на них закритий.

Як зазначають в санаторії, всі інші порушення, зазначені Держгірпромнаглядом, будуть усунені найближчим часом, відповідно до акта перевірки, на їх усунення надано три місяці.

Згідно з повідомленням, санаторій двічі на рік перевіряється Державною службою України з надзвичайних ситуацій. Порушень, про які говорилося в ЗМІ, відмічено службою не було.

Нагадаємо, як повідомляв ForUm, за результатами позапланових перевірок, проведених територіальним управлінням Держгірпромнагляду по АР Крим і Севастополю, було виявлено численні порушення в парку-готелі «Крим» (Ялта) і ДУ «Спеціалізований (спеціальний) санаторій «Червоний маяк» (Велика Ялта ), до адміністративної відповідальності притягнуто керівників двох кримських об'єктів розміщення.

Нагадаємо, увечері 30 травня в санаторії «Юність» у Сімеїзі обвалилася частина балкону на 3-му поверсі, коли на нього вийшли діти, 10-річна дівчинка загинула.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216