У Києві після 2025 року може з'явитися нова п'ята гілка метро. Про це в інтерв'ю «Комерсант-Україна» сказав начальник комунальної корпорації «Інститут генерального плану Києва» Сергій Броневицький, коментуючи роботу над проектом нового генплану столиці.

«Що стосується п'ятої, Вишгородсько-Дарницької гілки, то вона пройде від площі Шевченка до Дарницького залізничного вокзалу. Але це перспектива на період після 2025 року», - сказав він.

Як зазначив він, у поточних планах - активне будівництво лінії метро на Троєщину. «Зараз генплан передбачає активне будівництво четвертої лінії метро на Троєщину. Крім того, ми хочемо добудувати метро на Теремки з поворотом гілки на Теремки-2 з двох станцій. Ми також продовжимо розвивати швидкісний трамвай - діюча на лівому березі лінія буде продовжена на південь з виходом на Південні Осокорки», - сказав він.

Крім того, за його словами, у найближчі 2-3 роки в Києві планують продовжити метро до Виноградаря. «Що стосується Виноградаря, то ми разом з містом плануємо в найближчі два-три роки добудувати три станції метро на Сирецько-Печерській лінії до проспекту Правди на Виноградарі», - сказав Броневицький.

На його думку, якщо говорити про транспорт, то це не тільки проблема мостів та нових станцій метро. У Києві існує дисбаланс між лівобережною та правобережною частинами міста. На лівому березі живе 40% населення, але там тільки 18% робочих місць. «...Ми хочемо до 2025 року довести кількість робочих місць на лівому березі до 28%. Крім того, передбачено, що понад 70% нового житла ми будемо будувати на правому березі. Тобто, масової житлової забудови на лівому березі, окрім центральних і південних Осокорків, ми не плануємо», - зазначив Броневицький.

Нагадаємо, новий проект генплану з розвитку Києва незабаром планується передати на держекспертизу. Восени документ повинен бути поданий до Київради, де в листопаді-грудні очікується його затвердження.

Як повідомляв ForUm, глава КМДА повідомив у травні п.р., що роботи з будівництва метро на Троєщину розпочаті, і через два роки в експлуатацію планується здати першу чергу нової, четвертої лінії підземки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272