Українські фахівці, які займаються лікуванням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у ЦКЛ «Укрзалізниці» у Харкові, виконують всі рекомендації лікарів берлінської клініки «Шаріте». Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

За його словами, сьогодні в ЦКЛ «Укрзалізниці» прибули лікарі Тимошенко з берлінської клініки «Шаріте» - Карл Макс Айнхойпль і Аннет Райсхауер. Зараз у харківській лікарні працює спільна комісія німецьких та українських лікарів.

Толстанов зазначив, що сьогодні після обіду фахівці «Шаріте» планують покинути лікарню.

Він висловив переконання, що німецькі фахівці підтвердять висновки українських медиків про поліпшення стану здоров'я Тимошенко, повідомляє «УНІАН».

«Переконаний, що німецькі лікарі підтвердять висновки українських фахівців про позитивні зміни в руховій активності і загальному стані здоров'я пацієнтки», - сказав Толстанов.

Заступник міністра відмовився говорити про можливість виписки Тимошенко, пославшись на те, що робота міжнародної медичної комісії ще триває.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212