В Україні розпочалася реалізація пілотного проекту з відправлення судами sms учасникам судового процесу. Першими нововведення запровадять Печерський і Святошинський суди Києва, Автозаводський суд Кременчука, апеляційні суди Закарпатської та Дніпропетровської областей.

Як пише «ЮРЛІГА», наказом від 1 червня N73 Державна судова адміністрація затвердила порядок передачі учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS.

Повістку направлять тільки в тому випадку, якщо учасник процесу сам погодиться отримувати її в такому вигляді. Відповідна заявка оформляється в суді або через Інтернет на офіційному сайті веб-порталу судової влади.

Результат доставки SMS на номер телефону учасника (дата і час доставки або причина недоставки) автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу. Таке повідомлення роздруковує і долучає до матеріалів справи відповідальний працівник апарату суду.

Встановлено, що загальна кількість символів у SMS у справах цивільного судочинства може становити від 214 до 823. Загальна кількість символів в SMS у справах кримінального судочинства становить від 254 до 859.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178